Aktuellt

Väjningsplikt gäller i korsning från Paviljongvägen-Arthur Engbergs väg

En väjningspliktsskylt är ett vägmärke som talar om att man har väjningsplikt mot korsande trafik, vilket betyder att man måste visa avsikt att väja genom att sänka hastigheten/stanna i god tid och man får endast fortsätta köra om det inte utgör fara/hinder för den korsande trafiken.

Viktig information gällande ansökan via “ansokan-bostad.se”

Med anledning av att vi erhållit ett flertal ansökningar från hemsidan “ansokan-bostad.se” vill vi förtydliga att vi inte har någon koppling till denna hemsida. Ansökningar som kommer in via denna hemsida registreras ej utan raderas omgående.

Parkering byggs

Ny parkering ska byggas på Paviljongvägen 15, vid Montessori Skola med start 2020-08-31. Bygget kommer att pågå i ca 5-6 veckor. Detta innebär att ingång till skolan måste ske via entré på skolgården (baksidan) eller via förskolans entré. Gäller även varubud.
Under oktober månad kommer arbete med ny parkering utanför Gårdshuset att påbörjas, ingång till hotell och Gårdshuset sker då via hotellets entré på Hakon Ahlbergs väg 32.

Ny entré

Arbete pågår med att bygga ny entré till Sidsjö Hotell och Restaurang Gårdshuset. Detta innebär att ingång till hotellet måste ske via Hakon Ahlbergs väg 32, där finns även en större parkeringsplats.

Covid-19

Sidsjö Fastigheter följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland vad gäller Covid-19. Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens hemsida för den senaste informationen.

Vi har för tillfället satt upp följande riktlinjer:

 • För både din och vår trygghet ber vi dig kontakta oss via mejl eller telefonVi tar endast emot bokade besök.
  Tänk på att hålla avstånd om 2 meter till andra människor.
  For both your and our safety, contact us via e-mail or phone.
  We only accept booked visits. Remember to keep a distance of about 2 meter from other people. 

  Växel, telefon 060-15 26 15, mejl: info@sidsjofastigheter.se
 • Våra medarbetare uppmanas stanna hemma om de har luftvägssymtom eller feber, även milda fall. Our employees are encouraged to stay at home if they have respiratory symptoms or fever, even mild cases.
 • Vi utför endast akuta felanmälningar i trygghetsboendet för tillfället. Gällande hos andra boende samt verksamheter, om vi kan hålla avståndet och alla känner sig friska.

Zonparkering gäller
i området

Sidsjö Fastigheter samarbetar med P-park

För att förbättra parkeringssituationen och säkerheten har vi infört zonparkering. Zonskyltar har satts upp i början av Paviljongvägen och Hakon Ahlbergs väg. Det innebär att det är förbjudet att parkera där parkeringsskylt saknas.
P-skiva (2 tim) gäller på Sidsjö Vårdcentrals besöks-parkering och parkering vid entré utanför Sidsjö Kontorshotell. P-park har tagit över ansvaret för bevakning och kontroll av parkerade fordon. Mer info se: p-park.se

Vill du ej hyra parkering?
Sundsvalls kommun har fri parkering nere vid bron samt finns parkeringsmöjligheter vid friluftsområdet Sidsjön.
Din Tur erbjuder buss nr 3, mer info: dintur.se

Inbjudan till Hogia Star, webbavier & felanmälan

Vi skickar en inbjudan till boende att registrera sig på Hogia Star där du bla. kan göra felanmälan och se dina webbavier. Du måste ha lämnat en mejladress till oss för att kunna registrera dig där.

Länk till Hogia ID
Behöver du hjälp? Klicka här: Hogia instruktion (öppnas som PDF)

Rökförbud gäller på lekplatser och vid entréer 

Efter beslut av riksdagen är det från och med 1 juli 2019 förbjudet att röka på lekplatser och vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde.
De nya reglerna innebär att rökförbud gäller vid:

 • Lekplatser där andra än enbart de boende i fastigheten har tillträde.
 • Gemensamma entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde.

De nya reglerna syftar till att skapa fler rökfria miljöer där människor vistas och rökförbudet omfattar all rökning, även e-cigaretter. Läs mer.

POST-låda i området

Det finns en POST-låda uppsatt nere vid bron. 

Hjärtstartare finns på Sidsjö Hotell och
Sidsjö Vårdcentral

hyreskit-11

Det finns en hjärtstartare i Sidsjö Hotell, den är uppsatt på väggen mitt emot ingången Paviljongvägen 9. Det finns också en hjärtstartare i Sidsjö Vårdcentral.
Info från HjärtstartarregistretVem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en hjärtstartare för att försöka rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp. I praktiken är det omöjligt att använda apparaten fel. Hjärtstartaren ger tydliga röstinstruktioner på svenska som är lätta att följa. Kom ihåg att hjärtstartaren protesterar om personen du försöker använda den på inte har drabbats av ett hjärtstopp. Hjärtstartaren känner av detta och levererar bara ström om den känner av det elektriska kaos som är mottagligt för den behandlingen. Detta gör hjärtstartaren till en säker och användarvänlig apparat.

Studieförbundet Bilda Mitt hyr repetitionslokalerna

bilda

Studieförbundet Bilda Mitt hyr repetitionslokalerna på Sidsjö, Arthur Engbergs väg 11, av Sidsjö Fastigheter.
Det innebär att Studieförbundet Bilda Mitt har huvudansvaret för uthyrning av repetitionslokalerna.
Huvudkontaktperson är Lilian Bokestig.
Telefon: 060 – 61 15 70/mobil: 070 – 330 40 65
Mejl: lilian.bokestig@bilda.nuEdit