Trygghetsboende

Trygghetsboende är en boendeform som bland annat ger möjlighet till:

 • Värd/värdinna under viss tid.
 • Social gemenskap i gemensamma lokaler. Här behöver du inte bli ensam och isolerad om du inte vill.
 • Möjlighet till gemensamma måltider.
 • Tillgång till ett bokningsbart övernattningsrum för vänner och familj som kommer på besök.
 • Hyresgästerna beslutar själva om hur gemensamhetslokalerna får användas.
 • Medelstora lägenheter med en takhöjd om ca 2,89 och varje lägenhet har en trivsam balkong. Gemensam uteplats och terrass med kamin.
  Läs mer om vad Trygghetsboende är här. Det är viktigt att förstå att det inte är ett serviceboende.

Vem kan söka till trygghetsboende?

Om du vill ansöka om att flytta till vårat trygghetsboende gäller följande:

 • Företrädesvis personer över 70 år kan ansöka.
 • Ansökan skickas direkt till Sidsjö Fastigheter som ansvarar för kö och uthyrning.
 • Trygghetsboendet är inte biståndsprövat.
 • Sidsjö Trygghetsboende är kooperativa hyresrätter där man bla. lägger en insats som man får tillbaka när man flyttar.

Vad är kooperativ hyresrätt? Klicka här.

Vilken boendeform kommer du att välja när du blir äldre?

Vårt mål är att utveckla ett mer bekvämt och hållbart boende, det vill säga ett boende som gör det lättare att bo kvar i sitt hem långt in i livet. 
Inom området Sidsjöhöjden finns bla: bra bussförbindelser ute vid Sidsjövägen, Sidsjö Vårdcentral, Restaurang, 24h gym, hotell mm. Fastigheten har 2 hissar, gemensam matsal, gemensamma sällskapsutrymmen, helkaklade badrum och balkonger. Här kan du bara flytta in och trivas!  
Läs vår broschyr:
 bokvämt 2019

Reportage om Trygghetsboendet

”Trygghetsboendet i Sidsjö tycker jag är ett helt fantastiskt boende för våra äldre. Härliga lägenheter i ett fantastiskt hus med många möjligheter till aktiviteter och samvaro. Här finns också en gemensam matsal med tillhörande kök för de som vill äta tillsammans och maten kan vi då antingen laga själva eller beställa färdig från Restaurang Gårdshuset.
-Här har vi alla möjligheter att skapa en trevlig mötesplats för alla boende. De sociala ytorna som finns här, dels i bottenplanet dels i den vackra vinterträdgården, ger stora möjligheter att lägga till några trevliga år på ålderns höst. Här i trygghetsboendet behöver ingen sitta ensam om man inte vill…”
Läs hela reportaget i Sidsjö Tidning.

Kontakt

Vill du veta mer eller boka en visning, kontakta oss på 060-785 85 22 

Lediga lägenheter

2 st 2:or på 70 kvm
vån 3 (tillträde 1/9) och vån 4 (tillträde omgående) med balkong. Hyran är 8777:-/mån.
Insatsen är 70 000kr som du får tillbaka om du flyttar. Då du tecknar dig för en lägenhet i den kooperativa hyresrättsföreningen betalar du 5 000 kr i medlemsavgift för att reservera din lägenhet. Medlemsinsatsen erläggs före inflyttning. I hyran ingår ett grundutbud av kabel-tv, internet (2 mb/s) och IP-telefoni (du ringer gratis inom huset). Förbrukningsel tillkommer. Husen värms upp av fjärrvärmenätet, som ingår i hyran.

Fd. visningslägenhet

2:a på 69 kvm
vån 4 med balkong (tillträde 1/7). Hyran är 8655:-/mån.
Insatsen är 69 000kr som du får tillbaka om du flyttar. Då du tecknar dig för en lägenhet i den kooperativa hyresrättsföreningen betalar du 5 000 kr i medlemsavgift för att reservera din lägenhet. Medlemsinsatsen erläggs före inflyttning. I hyran ingår ett grundutbud av kabel-tv, internet (2 mb/s) och IP-telefoni (du ringer gratis inom huset). Förbrukningsel tillkommer. Husen värms upp av fjärrvärmenätet, som ingår i hyran.

Vi bjuder på 2 timmars gratis arbetstid när du har flyttat in. Du kanske behöver hjälp med att sätta upp tavlor, lampor eller gardinfästen.