Sidsjö Studentby

Tätortsnära naturområde
Bor du här har du naturen direkt inpå knuten och närhet till ett av Sundsvalls bästa friluftsområden – Sidsjö. Här är det fullt av aktiviteter oavsett årstid.

Kommunikation & service

Härifrån tar det cirka 25 minuter att gå till Mittuniversitetet, men tar du cykeln så rullar du ner för backarna till skolan på mindre än tio minuter. Mataffären i Sidsjö finns på gångavstånd. Nära till Sidsjö Hotell & Konferens som erbjuder billigt boende samt har lunchrestaurang på vardagarna och serverar frukost alla dagar. (Se mer här)

På sommaren är Sidsjö ett populärt bad- och fiskeområde och utmed sjön finns många badbryggor och grillplatser. Vintertid finns både elljusspår och utförsåkning och däremellan går det utmärkt att ströva och cykla i området och upp mot Södra Berget.

Roligt att veta

Sidsjöns mentalsjukhus öppnade 1943 och hade drygt 900 patientplatser. De röda trähusen som idag inrymmer studentlägenheter kallades för Stalingrad och var personalbostäder för ogifta mentalskötare där män och kvinnor bodde separerat.
På andra sidan sjukhusområdet fanns bostäder för sjuksköterskor och läkarna. Läkarvillorna fanns i tre olika storlekar där läkarna fick byta hus i takt med att de fick högre läkartjänster. Läs mer.

Fastigheterna har fastighetsbeteckning 1:12.