välkommen till sidsjö student OCH UNGDOMSby i ett Tätortsnära naturområde

Bor du här har du naturen direkt inpå knuten och närhet till ett av Sundsvalls bästa friluftsområden – Sidsjö. Här är det fullt av aktiviteter oavsett årstid. 

Sommartid är Sidsjö ett populärt bad- och fiskeområde. Utmed sjön finns många badbryggor, grillplatser och utegym.
Vintertid finns både elljusspår och utförsåkning och däremellan går det utmärkt att ströva och cykla i området och upp mot Södra Berget.

Kommunikation & service

Härifrån tar det cirka 25 minuter att gå till Mittuniversitetet, men tar du cykeln så rullar du ner för backarna till skolan på mindre än 10 minuter. Mataffär, restaurang, 24 h gym och vårdcentral finns inom gångavstånd.
Sidsjö Hotell finns inom bekvämt promenadavstånd och erbjuder billigt boende för dina vänner och din familj samt erbjuder de frukost och lunch på vardagar.

Kuriosa

Sidsjöns mentalsjukhus öppnade 1943 och hade drygt 900 patientplatser. De röda trähusen som idag inrymmer studentlägenheter kallades för Stalingrad och var personalbostäder för ogifta mentalskötare där män och kvinnor bodde separerat. På andra sidan sjukhusområdet fanns bostäder för sjuksköterskor och läkarna. Läkarvillorna fanns i tre olika storlekar där läkarna fick byta hus i takt med att de fick högre läkartjänster.