Aktuellt

Sidsjö Fastigheter AB blir ny ägare
till Storlien Högfjällshotell
from 1 juni

-Vi tycker det är mycket trevligt att familjen Nilsson sålt det här till oss och vi ska värna om den här fantastiska orten och göra något verkligt bra av den, säger Hans Bark.

I de första planerna ligger renoveringar av delar av hotellet, liftar och belysning.

– Det finns en del myndighetskrav som vi måste ta tag i som till exempel hotellet och brandskyddsmyndigheten, säger han.

Men på lite längre sikt ligger annan utveckling på agendan. Där står bostäder högt upp på listan.

– Det behövs infrastruktur som bostäder, hyresrätter, så att människor kan bo där till en rimlig kostnad. När sedan invånarantalet ökar behövs förskola och skola. Jag tror också man kan utveckla handeln ytterligare och att det finns större handelsaktörer som vill komma dit, jag är övertygad om att vi har medel så att vi ska komma runt och utveckla det här.

Jag och styrelsen i Sidsjö Fastigheter AB är övertygad om att vi med egna medel och tillsammans med externa investerare skall skapa en stark tillväxt i Storlien det kommande decenniet.
Hans Bark 2022-05-10

Tillfälligt boende

Söker du tillfälligt boende rekommenderar vi Sidsjö Hotell. Ett trivsamt hotell med enklare sovrum och mer utrustade hotellrum. Där finns Restaurang Gårdshuset som är öppet för alla. Lunch och frukost finns under vardagar. Telefon: 060-125 125.

Väjningsplikt gäller
i korsning från Paviljongvägen-Arthur Engbergs väg

Det kan vara lätt att tro att högerregeln ska gälla i korsningen men kommunen har beslutat att trafik från höger ska ha förkörsrätt. Håll uppsikt och ta det lugnt.
En 
väjningspliktsskylt är ett  vägmärke som talar om att man har  väjningsplikt mot korsande trafik, vilket betyder att man måste visa avsikt att väja genom att sänka hastigheten/stanna i god tid och man får  endast fortsätta köra om det inte utgör fara/hinder för den korsande trafiken.

Zonparkering gäller
inom området

För att förbättra parkeringssituationen och säkerheten har vi infört zonparkering. Zonskyltar har satts upp i början av Paviljongvägen och Hakon Ahlbergs väg. Det innebär att det är förbjudet att parkera där parkeringsskylt saknas . P-skiva (2 tim) gäller på Sidsjö Vårdcentrals besöks-parkering och parkering vid entré utanför Sidsjö Kontorshotell.  P-park har tagit över ansvaret för bevakning och kontroll av parkerade fordon.

Vill du ej hyra parkering?
Sundsvalls kommun har fri parkering nere vid bron samt finns parkeringsmöjligheter vid friluftsområdet Sidsjön. Din Tur erbjuder buss nr 3, mer info: 
dintur.se

Inbjudan till Hogia webbavier & felanmälan

Vi skickar en inbjudan till boende att registrera sig i Hogia där du  kan göra felanmälan och se dina webbavier. Du måste ha lämnat en mejladress till oss för att kunna registrera dig där.

Länk till Hogia ID


Studieförbundet Bilda Mitt hyr repetitionslokalerna

Studieförbundet Bilda Mitt hyr repetitionslokalerna, Arthur Engbergs väg 11, av Sidsjö Fastigheter. Det innebär att Studieförbundet Bilda Mitt har huvudansvaret för uthyrning av repetitionslokalerna.
Huvudkontaktperson är 
Jörgen Wessén.
Mejl: jorgen.wessen@bilda.nu
Tel: 060 – 740 40 38 /
072 – 143 37 63